Bakkerij Veltmaat is al 65 jaar een begrip in Wijchen en is gevestigd op meerdere locaties in deze prachtige plaats. Wij zijn telefonisch benaderd door de bakker en wij wilde hun ook graag helpen met de renovatie waar wij momenteel mee bezig zijn. De vraag die ons werd gesteld is of het mogelijk was de buitenkant van het pand te verfrissen. Omdat de bakker gewoon doordraait moest er een plan op worden gesteld om dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken.

Nadat wij een overeenkomt hadden gesloten voor de werkzaamheden zijn wij 2 dagen bezig geweest met het pand. Om veilig in de hoogte te kunnen werken hebben wij een 6 meter hoge steiger neer gezet en zijn daarna gelijk begonnen met een cement kalklaag. Dit was de basis om het vervolgens af te werken met een k13 pleisterlaag. K13 is een zeer soepele en fijne schuurpleister waarmee een zeer fijne minerale schuurafwerking kan worden gerealiseerd. Omdat K13 ook in vochtige ruimtes gebruikt kan worden is dit ook een goede methode voor klussen buitenshuis. K13 laat zich ook eenvoudig met de hand verwerken en is na doorharding waterkerend en waterdamp doorlatend. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit goed resultaat levert bij gebruik in regen en zon.

De eerste verdieping is omgebouwd tot een appartement en de bakker bevindt zich hierdoor volledig op de begane grond. Vanwege het resultaat dat wij aan de buitenkant van het pand hebben neergezet mochten wij het appartement volledig sausklaar maken.

Foto’s door Photo Wubben.