Wie zit er achter het werk

VCFStuc, de gezichten achter het werk

Wij zijn zoals vele stukadoorsbedrijven begonnen als werknemers bij een bestaand stukadoorsbedrijf. In deze voorafgaande jaren zijn wij flink gegroeid door veel werk te verrichten met verschillende technieken en methodes. Vanwege deze ervaring hebben wij een tijd geleden besloten onder een eigen naam verder te gaan.

Onze reden om onder een eigen naam te beginnen is omdat wij met veel jonge en gemotiveerde ondernemers werken en wij je hierdoor een scherpere prijs aan kunnen bieden. Omdat wij ook veel waarde hechten aan jouw wensen willen wij voorafgaand ook graag bij je langskomen voor een uitwisseling van inspiratie en ideeën onder het genot van een heerlijke kop koffie. Wij beschikken daarom ook over gedreven collega’s en freelancers die graag met je mee denken.

Tijdens de beginperiode van ons stukadoorsbedrijf zijn wij vooral actief geweest in Nijmegen en omstreken. Maar dankzij de snelle groei die wij doormaken hebben wij de mogelijkheid gekregen flink uit te bereiden en in een groter gebied werkzaam te zijn in regio Nijmegen. Hieronder verstaan wij o.a. Wijchen, Overasselt, Beuningen, Weurt, Lent, Oosterhout, Bemmel, Ewijk, Berg en Dal en Groesbeek. Soms zijn wij voor klussen ook te vinden in Arnhem en omstreken zoals Elst en Huissen. Inmiddels zijn wij een begrip in Nijmegen en omstreken.

De nauwe samenwerking met freelancers geeft ons de mogelijkheid erg flexibel te zijn wat betreft mankracht en werktijden. In sommige gevallen vinden klanten het ook erg fijn dat er een goed resultaat in korte tijd neergezet kan worden. Om dit te kunnen verwezenlijken is het nodig dat wij te werk gaan met professionele en ervaren collega’s die het vak als stukadoor daarom ook erg serieus nemen. Wij besteden hierbij veel aandacht aan hoogwaardig materiaal zodat wij je tevens garantie kunnen bieden op het werk dat wij hebben opgeleverd.

Nieuwsgierig wat wij voor je kunnen beteken of heb je simpelweg inspiratie nodig? Laat dan een bericht achter en wij proberen binnen 2 werkdagen te reageren!

Neem contact op

De veelzijdigheid van Stucen

Als stukadoorsbedrijf verrichten wij veel soorten stucwerk. Veel mensen zijn er zich ook niet van bewust van de vele manieren en mogelijkheden die er zijn bij het Stucen. Naast het stucwerk zelf, wat soms maar een klein onderdeel van een project is, zijn goede voorbereidingen en nette afwerking inbegrepen.

Raapwerk

Deze methode wordt gebruikt als een wand of plafond vlak gemaakt moet worden voor bijvoorbeeld betegeling. Raapwerk moet waterpas en haaks zijn.

Sausklaar stucwerk

Dit is een methode om het oppervlak zo af te werken dat verven of schilderen hierna gelijk mogelijk is. Een muur of wand wordt dan glad en afgepleisterd opgeleverd.

Pleisterwerk

Stukadoors gebruiken pleister voor het strak en glad maken van wanden en plafonds. Dit wordt ook wel pleisteren genoemd. Het pleisterwerk dient als ondergrond voor het sauzen, schilderen of behangen. Ook kan het verder afgewerkt worden met bijvoorbeeld sierpleister of spackspuitwerk.

Sierpleisters

Sierpleister is een afwerking voor stucwerk. De meest bekende sierpleister is spachtelputz. Dit is één van de vele varianten sierpleisters die er bestaan.

Sierpleister is een sterke afwerking waarmee ook de structuur van de muur of het plafond wordt bepaald. U kiest de structuur en daarmee de uitstraling van het oppervlak. De keuze is groot; van een hele grove tot een hele fijne structuur.

Samenwerking met vakkundige schilders

Voor ons is het van groot belang dat u tevreden bent met het geleverde resultaat. Omdat sommige wensen als stukadoor moeilijker te verwezenlijken zijn werken wij ook samen met een vakkundige schilder, hierdoor maken wij het voor u mogelijk het sauswerk door hem af te laten werken. Omdat het vak waarin wij werkzaam zijn verschilt, kan de afwerking hiervan een ander effect opleveren.

Behangklaar stucwerk

Naast sausklaar stucwerk kunt u ook voor behangklaar stucwerk kiezen. Behangklaar stucwerk wordt minder glad gemaakt. Dit is minder werk voor de stukadoor en dus wel goedkoper dan sausklaar stucwerk. Dus wilt u na het stucen de muren gaan behangen? Dan is behangklaar stucwerk een logische keuze.

Buitenmuur stucen

Stucen is een prima oplossing om muren voor lange tijd onderhoudsvrij te maken. Dit geldt voor binnen -, maar ook voor een buitenmuur stucen. Denk bijvoorbeeld aan stucwerk voor de gevels van uw huis of voor uw bedrijfspand. Misschien wilt u de buitenmuren met buiten stucwerk verfraaien. Of is het bestaande buitenmuur toe aan nieuw stucwerk? Veel stukadoorsbedrijven nemen ook de voorbereidende werkzaamheden van het stucen van uw buitenmuur voor hun rekening: van het verwijderen van het bestaande pleisterwerk tot het voorstrijken van de muren.

Spackspuiten

Spackspuiten is een duurzame, snelle en mooie manier om een muur af te werken. Het resultaat is vergelijkbaar met dat van een gestukadoorde muur. Als de wanden opdrogen, ontstaat een mooie en egale korrelstructuur.

Met spackspuiten, ook wel spacken genoemd, wordt een pleisterlaag onder hoge druk op muren en wanden gespoten. Dit gebeurt machinaal. In twee etappes: eerst wordt een laag aangebracht die vlak wordt afgepleisterd. Wanneer deze laag droog is, volgt een tweede laag die de muur of het plafond voorziet van de structuur. U kunt kiezen voor een grovere of fijnere structuur.

Stucwerk wordt veel gebruikt bij bijvoorbeeld een verbouwing of restauratie. Wat men vaak niet realiseert is dat juist vanwege de veel verschillende manieren van stucen de mogelijkheid ontstaat een compleet nieuwe look te creëren. En dit alleen maar door uw muren en plafond een nieuw uiterlijk te geven. 

“De hele beneden verdieping is voorzien van een mooi schuurplafond. Ze waren op tijd op de afgesproken datum aanwezig en we zijn super blij met het resultaat!! Als je nog een goede stukadoor zoekt dan zit je hier goed!”
Thomas en Bregje

“Vakmannen, komen gemaakte afspraken na en leveren keurig werk. Er was een scheurtje in het stucwerk gekomen, erg snel en keurig opgelost. Top service, betrouwbaar en betaalbaar!”

Niek en Sari

Wat kun je van ons verwachten?

Neem een kijkje in de keuken van onze meest recente projecten en beoordeel zelf of wij samen met jou de uitdaging aan gaan.

Onderverdieping voorzien van schuurplafond

Thomas en Bregje waren bezig met een verbouwing en hadden met spoed een stukadoor nodig die de gehele onder verdieping kon voorzien met schuurplafond. Nadat zij met ons in contact waren gekomen zijn wij bij ...

Sausklaar stucen en airless afspuiten

Via de website zijn wij benaderd door een stel dat snel hun nieuwe woning snel in wilden. De wens was om de wanden en plafond sausklaar te stucen en sierlijsten door middel van hechtgips aan ...

Nieuwe woning in Cuijk

In december werden wij benaderd door een stel dat net een nieuwe woning in Cuijk had gekocht. Via een kennis kwamen zij bij stukadoorsbedrijf V.C.F. terecht. De woning had op dat moment een grote ...

Nieuwsgierig wat wij voor je kunnen beteken of heb je simpelweg inspiratie nodig? Laat dan een bericht achter en wij proberen binnen 2 werkdagen te reageren!

Neem contact op