Wat wij doen

Als stukadoorsbedrijf verrichten wij veel soorten stucwerk. Veel mensen zijn er zich ook niet van bewust van de vele manieren en mogelijkheden die er zijn bij het stucen.

Raapwerk:

Deze methode wordt gebruikt als een wand of plafond vlak gemaakt moet worden voor bijvoorbeeld betegeling. Raapwerk moet waterpas en haaks zijn.

Pleisterwerk:

Stukadoors gebruiken pleister voor het strak en glad maken van wanden en plafonds. Dit wordt ook wel pleisteren genoemd. Het pleisterwerk dient als ondergrond voor het sauzen, schilderen of behangen. Ook kan het verder afgewerkt worden met bijvoorbeeld sierpleister of spackspuitwerk.

Sierpleisters:

Sierpleister is een afwerking voor stucwerk. De meest bekende sierpleister is spachtelputz. Dit is één van de vele varianten sierpleisters die er bestaan.

Sierpleister is een sterke afwerking waarmee ook de structuur van de muur of het plafond wordt bepaald. U kiest de structuur en daarmee de uitstraling van het oppervlak. De keuze is groot; van een hele grove tot een hele fijne structuur.

Sausklaar stucwerk:

Dit is een methode om het oppervlak zo af te werken dat verven of schilderen hierna gelijk mogelijk is. Een muur of wand wordt dan glad en afgepleisterd opgeleverd.

Samenwerking met een vakkundige schilder

Voor ons is het van groot belang dat u tevreden bent met het geleverde resultaat. Omdat sommige wensen als stukadoor moeilijker te verwezenlijken zijn werken wij ook samen met een vakkundige schilder, hierdoor maken wij het voor u mogelijk het sauswerk door hem af te laten werken. Omdat het vak waarin wij werkzaam zijn verschilt, kan de afwerking hiervan een ander effect opleveren.

Behangklaar stucwerk:

Naast sausklaar stucwerk kunt u ook voor behangklaar stucwerk kiezen. Behangklaar stucwerk wordt minder glad gemaakt. Dit is minder werk voor de stukadoor en dus wel goedkoper dan sausklaar stucwerk. Dus wilt u na het stucen de muren gaan behangen? Dan is behangklaar stucwerk een logische keuze.

Buitenmuur stucen:

Stucen is een prima oplossing om muren voor lange tijd onderhoudsvrij te maken. Dit geldt voor binnen -, maar ook voor een buitenmuur stucen. Denk bijvoorbeeld aan stucwerk voor de gevels van uw huis of voor uw bedrijfspand. Misschien wilt u de buitenmuren met buiten stucwerk verfraaien. Of is het bestaande buitenmuur toe aan nieuw stucwerk? Veel stukadoorsbedrijven nemen ook de voorbereidende werkzaamheden van het stucen van uw buitenmuur voor hun rekening: van het verwijderen van het bestaande pleisterwerk tot het voorstrijken van de muren.

Spackspuiten:

Spackspuiten is een duurzame, snelle en mooie manier om een muur af te werken. Het resultaat is vergelijkbaar met dat van een gestukadoorde muur. Als de wanden opdrogen, ontstaat een mooie en egale korrelstructuur.

Met spackspuiten, ook wel spacken genoemd, wordt een pleisterlaag onder hoge druk op muren en wanden gespoten. Dit gebeurt machinaal. In twee etappes: eerst wordt een laag aangebracht die vlak wordt afgepleisterd. Wanneer deze laag droog is, volgt een tweede laag die de muur of het plafond voorziet van de structuur. U kunt kiezen voor een grovere of fijnere structuur.

Stucwerk wordt veel gebruikt bij bijvoorbeeld een verbouwing of restauratie. Wat men vaak niet realiseert is dat juist vanwege de veel verschillende manieren van stucen de mogelijkheid ontstaat een compleet nieuwe look te creëren. En dit alleen maar door uw muren en plafond een nieuw uiterlijk te geven. 

Wilt u meer over ons weten, of hoe wij te werk gaan? Laat dan een berichtje achter door het contactformulier in te vullen. Als u liever teruggebeld wilt worden kan dat natuurlijk ook!

Of bent u nog op zoek naar inspiratie? Bekijk dan eens de resultaten van onze projecten.